5 TIPS ABOUT κυπαρισσια διαμονη YOU CAN USE TODAY

5 Tips about κυπαρισσια διαμονη You Can Use Today

5 Tips about κυπαρισσια διαμονη You Can Use Today

Blog Article

Κυπαρίσσι: Η μακρόχρονη απομόνωση και η δημιουργία των παραθαλάσσιων οικισμών του

Η τοποθεσία είναι ιδανική για ηρεμία και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα.

Τα καλοκαιρινά βράδια στο Κυπαρίσσι είναι έτσι κι αλλιώς δροσερά. Είναι ο αέρας που κατεβαίνει από τα βουνά του Ζάρακα με τα έλατα και περνάει από τα αμπέλια, τις ελιές, τις χαρουπιές και τις συκιές και φέρνει μαζί το θυμάρι που σμίγει με τη θαλασσινή αύρα.

Η θέα από την κορυφή του στο Κυπαρίσσι και στην θάλασσα είναι λόγος αρκετός για να σκαρφαλώσεις εδώ πάνω.

Ακολουθώντας τις συμβουλές που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να εκτιμήσετε και να προστατεύσετε αυτά τα μεγαλοπρεπή δέντρα για τις επόμενες γενιές.

Η σωστή φροντίδα και προσοχή μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το δέντρο παραμένει υγιές και συνεχίζει να ευδοκιμεί για τα επόμενα χρόνια.

Επιλέγουμε γλάστρες που διαθέτουν τρύπες στη βάση για read more να απομακρύνεται το νερό και χρησιμοποιούμε εμπουτισμένο φυτόχωμα με θρεπτικά συστατικά και περλίτη.

Τα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι η κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα και ότι είναι πιο ήσυχα συγκριτικά με τις άλλες περιοχές όλο το καλοκαίρι.

Ψάχνω να βρω για τον κήπο μου τα κοινά ελληνικά κυπαρίσια, αλλά στα φυτώρια της Αττικής βρίσκω μόνο κυπαρίσια λέιλαντ ή γκολντκρεστ, τα οποία δεν αναπτύσσονται καλά στο χώρο μου.

Συμπληρωματικά, μπορούμε να βάζουμε κομπόστ στα τέλη του φθινοπώρου για να εμπλουτίζουμε το έδαφος του κυπαρισσιού με οργανική ουσία και θρεπτικά συστατικά.

Οι άλλοι δύοι οικισμοί είναι νεότεροι και αποτελούν τα επίνεια του. Η Παραλία με τα αναπαλαιωμένα σπίτια δίπλα στη θάλασσα, θυμίζει έντονα αιγαιοπελαγίτικο νησί ενώ η Μητρόπολη έχει χάσει την αρχιτεκτονική της ταυτότητα τα τελευταία χρόνια λόγω της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας, αποτέλεσμα της τουριστικής ανάπτυξης.

Έχει απαράμιλλο φυσικό κάλλος και προσελκύει μεγάλος πλήθος τουριστών.

Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.

Τα ορεινά χωριά Χάρακας, Λαμπόκαμπος, Πιστάματα διατηρούν στο ακέραιο τον ορεινό χαρακτήρα τους και παρουσιάζουν έντονο αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.

Report this page